Blog Post

Rechte verbinding HVL

Rechte verbinding HVL

Schuco Living Variant, rechte Hollandse hoek

Recent is de rechte verbinding tot stand gekomen. Daar waar eerder de kozijnen in verstek met elkaar werden verbonden kan er nu gekozen worden voor een rechte verbinding.

Door gebruik van deze Hollandse hoek verbinding is het vrijwel onmogelijk om verschil tussen houten en kunststof kozijnen te ontdekken. De nieuwe profielnaam voor dit kozijn heet Schuco Living Variant en is verkrijgbaar via EA-Kunststoftechniek.nl

Schuco Living Variant heeft maar liefst een 7-kamerprofiel, met een werkbreedte van 120mm. Daardoor isoleert het profiel beter dan alle op de markt aanwezige kunststof profielen. Verder kan er voor een schuin aflopende lijn of een rechte lijn gekozen worden (6 graden of 15 graden), waardoor de Schuco Living Variant vrijwel altijd naadloos kan worden aangepast aan de uitstraling van de woning.

Houten verbinding voor kunststof kozijnen

Dankzij nieuwe technieken en de nooit stilstaande innovatie van Schuco kunnen we kunststof kozijnen, ramen en deuren met elkaar verbinden op dezelfde manier zoals ook houten kozijnen verbonden worden.

Dat gebeurt met een rechte verbinding, die door Schuco ook wel de Hollandse hoek verbinding genoemd is. Deze techniek is ook mede ontstaan voor de Nederlandse markt, omdat wij als een van de weinige landen gebruik maken van het verdiepte renovatie profiel. Juist in Nederland geven consumenten niet alleen voorkeur aan comfort en onderhoudsvrij, maar ook aan uiterlijk.

In veel landen van Europa wordt niet veel aandacht geschonken aan uiterlijke kenmerken van kozijnen, maar wij als Nederlanders vinden dat iets dat geld kost ook mooi mag zijn. En terecht.

Hierboven ziet u een rechte verbinding tussen het staande en liggende deel. De Hollandse hoekverbinding wordt zowel op kozijn als in de vleugel toegepast, en het kozijn is niet meer van hout te onderscheiden.

Kunststof kozijnen met uitstraling van houten kozijnen

Wanneer de kozijnen recht verbonden zijn, kan men om extra gewicht aan het uiterlijk te geven ook nog met een houtnerf gewerkt worden. Deze houtnerf kan ook in kleur worden aangebracht. Zo profiteert u maximaal van alle voordelen van kunststof kozijnen, met de uitstraling van traditionele houten kozijnen.

Beste optie voor rechte verbinding:

Ondanks dat de HVL verbinding, ook wel de Hollandse hoek verbinding kan worden toegepast op vrijwel alle profielen van Schuco, is er toch één model dat het best past en geschikt is voor deze nieuwe look. En dat is het Schuco Living profiel. Doordat dit kozijn dikker is dan alle andere merken en soorten, is dit model ook speciaal toegespitst op het nieuwe design. Daarbij is het trouwens ook het best isolerende model in de gehele branche.

Wilt u meer weten over deze rechte verbinding neem dan contact met ons op. Onze adviseurs vertellen u er graag meer over.

Schuco Living Variant:

  • 7 kamer profiel
  • 120 mm werkbreedte
  • rechte HVL verbinding
  • 100% recyclebaar
  • EPDM afdichtingen
  • houtlook
  • hoogste thermische isolatiewaardes

error: Content is protected !!