Blog Post

Energie besparen met kunststof kozijnen

Energie besparen met kunststof kozijnen

We horen en lezen het overal. Met kunststof kozijnen bespaar je op stookkosten. Dus we besparen op de energierekening. En dat is immers wat we willen. We willen allemaal onze woning verduurzamen. Of we het nu doen voor het milieu of voor de portemonnee. Maar hoeveel bespaar je nou eigenlijk als je je kozijnen vervangt door kunststof kozijnen?

De isolatie waardes van kunststof kozijnen

De waardes van isolatie worden met U-waardes weergegeven. Heel kort en eenvoudig uitgelegd: De U-waarde is de waarde die gerekend wordt aan energieverlies per vierkante meter. Dus hoe lager deze U-waarde is, hoe minder energieverlies. En daarmee dus hoe beter de isolatie. Het streven is natuurlijk om deze zo dicht mogelijk bij de nul te krijgen, want dat zou betekenen dat u géén verlies van warmte of energie heeft.

Zo zien we bijvoorbeeld dat houten kozijnen een u-waarde van 2,4 hebben, en kunststof kozijnen een U-waarde rond de 1. Daar kunnen we uit afleiden dat kunststof kozijnen vele malen beter isoleert dan uw houten kozijnen. Dat is een van de redenen waarom onze overheid subsidie op kunststof kozijnen geeft.

Besparen met HR++ glas

Uiteraard zijn de kozijnen slechts een klein deel van de totale ramen. Het grootste deel bestaat natuurlijk uit glas. Anders zou u tegen plankjes aankijken. Daarom worden de kozijnen altijd vervangen met het glas samen. En voor het glas wordt meestal HR++ glas gebruikt. Dit glas heeft de kenmerken stevig en hoog thermisch isolerend te zijn. De U-waarde van het HR++ glas is 1,1. Even voor uw vergelijk: gewoon glas heeft een U-waarde van 5,8 en dubbel glas een U-waarde van 2,7.

Beter energielabel voor uw woning

Als je je huis tegenwoordig verkoopt, dan moet je een energielabel aan de koper kunnen laten. Doe je dat niet, dan kun je zelfs een boete krijgen. (zie ook energielabel.nl/woningen). Mede daardoor zijn de mensen tegenwoordig zo bezig met het verduurzamen van hun woning.

Met kunststof kozijnen van PVC-Kozijnen.nl helpen we in elk geval mee aan het verkrijgen van een beter energielabel voor uw woning, en het verduurzamen van uw huis. U bespaart op stookkosten en helpt het milieu ermee. Kortom: alle redenen om vrijblijvend contact met ons op te nemen toch?

Energiebesparen? Ja

Jazeker, ik wil meer weten over het besparen van energie en stookkosten.

HR++ glas

Ik wil ook meer informatie ontvangen over de besparingen in mijn situatie. Wat zou ik besparen met HR++ glas?

Vrijblijvende offerte

En natuurlijk wil ik een vrijblijvende offerte ontvangen over het vervangen van mijn kozijnen

Informatie aanvragen